Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

12.1.17

Μαθηματικά: 1-100 (Συνέχεια)

 Συζητήσαμε για την ωραία κοιμωμένη που κοιμήθηκε 100 χρόνια. Πως θα ήταν 100 χρονών η ωραία κοιμωμένη; Πώς θα ήμασταν εμείς 100 χρονών γέροι;(εδώ) Είπαμε ιδέες (αργότερα τις ζωγραφίσαμε). Και ερχόμαστε στην  κρίσιμη ερώτηση: πόσο είναι το 100;
  • Κάναμε και φέτος τη δραστηριότητα που ονομάζω: πόσα είναι τελικά το 100; ΕΔΩ 
Πολύ τους άρεσε η συγκεκριμένη δραστηριότητα. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Τους βοήθησε πολύ και στο βάζο του υπολογισμού που έχω εισάγει πρόσφατα στην τάξη και φέτος (και επίσης συνιστώ με τα χίλια!)
  • Τα μπουκάλια του υπολογισμού : ΕΔΩ 
  • Το μπίνγκο με τους αριθμούς και τον εκατομετρικό πίνακα ΕΔΩ
  • Και βέβαια η βάση όλων, ο εκατομετρικός πίνακας : ΕΔΩ 
Επιπροσθέτως, μια ωραία ιδέα που είχα για να βρίσκουν τον αριθμό στον εκατομετρικό είναι να χρησιμοποιούμε το τερατάκι που είχαμε για να "τρώει" τα γράμματα. Πολύ βολικό και ευχάριστο για τα παιδιά.


Στο συγκεκριμένο εκατομετρικό μπορείς να κάνεις πολλά. Είτε με ζάρι να συμπληρώσουν σφραγίδες, είτε χωρίς. Εμείς κάνουμε το δεύτερο. Μπορούν  επίσης να γράφουν το όνομά τους συνεχόμενα και κάθε φορά που φτάνουν στο αρχικό τους να ζωγραφίζουν π.χ. με πορτοκαλί το τετράγωνο. Η ιδέα και οι πίνακες από εδώ. Η ιδέα με τις σφραγίδες από εδώ.







Το παρακάτω απλώς το μετέφρασα αλλά και το άλλαξα λίγο . Το αυθεντικό με εγγραφή στο σύνδεσμο κάτω από την εικόνα.


Το παρακάτω πάλι το άλλαξα λίγο και το μετέφρασα. Το αυθεντικό δωρεάν με εγγραφή στο σύνδεσμο από κάτω.

Εγώ έκανα και το παρακάτω που μετέφρασα αλλά δεν είναι δωρεάν (γι' αυτό και δεν το ανεβάζω). Μπορείτε να το βρείτε εδώ


Με κλικ εδώ και εγγραφή, μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν  το χτίσιμο της εκατοντάδας με σχάρες της δεκάδας.

Εμείς επίσης έχουμε μάθει να φτιάχνουμε και τις 5άδες, είτε στη σχάρα της δεκάδας, είτε με γραμμές (μας βοήθησε ο πίνακας ανάλυσης των αριθμών που δουλέψαμε και φέτος εδώ). 'Ετσι  δε μας είναι δύσκολο να αντιληφθούμε με άλλο δρόμο πόσες 5άδες έχει μια 100άδα. Ιδέα από  το mathwire.com/seasonal/100day.html   που είναι αφιερωμένο στην εκατοστή ημέρα του σχολείου.
Λάτρεψα το βιβλιαράκι για το 100. Το βρήκα με περισσότερες ιδέες αλλά το προσάρμοσα  στην τάξη μου. Το φωτοτύπησα μπρος-πίσω σε έγχρωμο Α4 (προτείνω τελικά το κίτρινο) και το δίπλωσα στη μέση. Το βρήκα εδώ. Το συγκεκριμένο θέλω να σας πω πως τους άρεσε πάρα πολύ γιατί το διασκεδάσαμε!



 Εδώ βρήκα και το παρακάτω φύλλο όπου όμως συμπλήρωσα περισσότερους αριθμούς.



  • Εδώ μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες παλαιότερες αναρτήσεις που αφορούν τον εκατομετρικό πίνακα και δραστηριότητες με το 100.
  • Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για τύπωμα με δεκάδες, που παραπέμπει στην κάμπια του Έρικ Καρλ, εδώ, δωρεάν με κλικ στην εικόνα.
  • Κι άλλες ενδιαφέρουσες (και κάποιες δωρεάν) προτάσεις εδώ.
  • Επίσης, ένα πολύ  καλό επιτραπέζιο όπου τα παιδιά καλούνται να φτάσουν μέχρι το 100. Δωρεάν με εγγραφή εδώ
  • Δύο ιδέες που μου άρεσαν για ατομικές χειροτεχνίες εδώ και εδώ.
  • Τέλος αντί για καπελάκια μπορείτε να φτιάξετε τα γυαλιά του 100 που μπορείτε να τα βρείτε εδώ.  Εγώ τα άλλαξα λίγο. (Εδώ δεν είναι έτοιμα και τρυπημένα, ξέχασα να τα φωτογραφήσω).
 
 Φρέσκες δημιουργίες με συνολικά 100 καπάκια από την αντίστοιχη γωνιά.

2 σχόλια:

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ