Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

22.1.17

Μαθηματικές δραστηριότητες για τη γωνιά

Μια ιδέα που είδα εδώ και λάτρεψα είναι αυτή με τα λουκέτα και τα σωστά κλειδιά.Το παιδί καλείται ή να μετρήσει τις χάντρες π.χ. 3 και να ανοίξει το λουκέτο με τον αριθμό 3 ή να βρει το μπρελόκ με τον αριθμό 3 και να ανοίξει πάλι το σωστό λουκέτο. Για κάποιο λόγο τρελαίνονται τα μικρά (ειδικά φέτος τα πολλά μου αγόρια)! Το έχω δοκίμάσει ξανά και έχει πετύχει με τις φυλακισμένες πριγκίπισσες. Συνεχίζει να έχει επιτυχία.



Οι φυλακισμένες πριγκίπισσες

Βρες τον αριθμό που λείπει (έχουμε αναποδογυρίσει τα καπάκια). Η ιδέα από εδώ

 Ο συγκεκριμένος πίνακας συμπληρώνεται με το ημερολόγιο καθημερινά. Συν τω χρόνω θα ανακαλύψουμε μαζί με τα παιδιά πως πρόκειται για 3 δεκάδες με τη σχάρα τις δεκάδας. Τα παιδιά όμως θα έχουν ήδη εξοικειωθεί καθημερινά με την εικόνα της σχάρας και θα τους είναι πιο εύκολο μετά να το μάθουν. Η ιδέα από εδώ.
 Μια εξαιρετική πρόταση που βρήκα εδώ είναι οι παρακάτω κάρτες που προτείνουν το συνδυασμό των ξύλινων χρωματιστών κύβων και των μικρών έγχρωμων γλωσσοπίεστρων. Με κλικ εδώ μπορείτε να τις κατεβάσετε σε μορφή pdf. Εγώ τις λάτρεψα!


8 σχόλια:

  1. Λάτρεψα τα λουκέτα σας Μαρία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τα λουκέτα και τις φυλακισμένες πριγκίπισσες και τι να πρωτοθαυμάσει κανείς Μαρία μου!!!Μπράβο, εξαιρετικές ιδέες,όπως πάντα!!! Keep walking sweety ツ ღ ツ ღ ツ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ κορίτσια!!! Καλή εβδομάδα!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πανέξυπνοι κλειδοκράτορες και οι φυλακισμένες πριγκίπισσες...χαχαχα Αυτό θα πει μάθηση μέσα από το παιχνίδι,τέλειες δραστηριότητες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαράκι! Συμφωνώ απόλυτα! Καλή εβδομάδα να έχεις!!! ;)

      Διαγραφή
  5. ΔΗΛΩΝΩ ΞΕΤΡΕΛΑΜΕΝΗ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. με "δεσμεύεις"..... με τα λουκέτα....τα λάτρεψα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ