Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ

Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ
Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ

3.2.17

Προϊστορία - δραστηριότητες/κατασκευές


Για αρχή, προσπαθήσαμε να φτιάξουμε τις βραχογραφίες από το Σπήλαιο των χεριών στην Αργεντινή. Πρόκειται ουσιαστικά για την τεχνική του στένσιλ και του τυπώματος. Εμείς βέβαια για να μη φυσάμε και τα κάνουμε όλα χάλια, χρησιμοποιήσαμε πινέλα.  Το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε και στόλισε τον τοίχο μας.
Φτιάξαμε και το κολάζ της παλαιολιθικής εποχής και της ζωής μέσα στη σπηλιά, όπου βέβαια βάλαμε τις δικές μας βραχογραφίες με σκηνές κυνηγιού.Ο καθένας έφτιαξε το δικό του χειροπέλεκυ από πυριτόλιθο.


Βρήκε ο καθένας το όνομα και το σύμβολο της φυλής που θα ήθελε να ανήκει και το χάραξε σε πηλό. Η φυλή των μαμούθ είχε την τιμητική της. Και μια που καταπιανόμασταν με τον πηλό, φτιάξαμε και δόντια/φυλαχτά άλλοι από σπαθοδόντη, άλλοι από αρκούδα και άλλοι από μαμούθ. Αυτά τα φορούσαν οι κυνηγοί για να πάρουν δύναμη από το ζώο που είχαν σκοτώσει και ήταν επίσης χαρακτηριστικό αρχηγών ή μάγων της φυλής.Φτιάξαμε  και το δικό μας προϊστορικό ανθρωπάκι/κουκλάκι από το πατρόν για γαντόκουκλα που είχα βρει στη Μαρία,  εδώ.Φτιάχνουμε το δικό μας ντολμέν με μικρά ή μεγάλα γλωσσοπίεστρα.

Τα παρακάτω τα μετέφρασα από το: http://laclasedemiren.blogspot.gr/search/label/Proyecto%20LA%20PREHISTORIA

9 σχόλια:

 1. Είναι όλα καταπληκτικά Μαρία μου συγχαρητήρια
  Λία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συγχαρητήρια, Μαρία! Εξαιρετική δουλειά!
  Β.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κατακλεβονται.............χεχεεχε!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. παλαιολιθική τρέλλα!!!εξαιρετική δουλεια!!!!!!!!!!!!!!
  φιλια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Έχεις δίκιο Νίνα!!!! Φιλιάαααα!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Me gusta mucho el trabajo de arcilla.
  Un beso.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ