Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους. Το "Πυθαγόρειο Νηπιαγωγείο" είναι μία ιδέα. Αυτή η ιδέα μπορεί να ανθίσει σε όποιο σχολείο και να βρεθεί!

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

26.9.24

Code Week 2024 -Πρόταση δραστηριότητας "Πάμε σχολείο;"

Πέρσι που συμμετείχα στο code week , το βρήκα τρομερά βολικό να συμμετέχω σε μία έτοιμη δραστηριότητα. Φέτος που το έψαχνα δε βρήκα καμία και έτσι έφτιαξα.

Ετοίμασα μια πρόταση που λέγεται "Πάμε σχολείο;". Είναι πολύ εύκολη, απλή και οικονομική. Επίτηδες έκανα τις κάρτες ασπρόμαυρες. Τα γραφικά είναι από το mycutegraphics.com

  • Κόβετε τις καρτέλες και ζητάτε από τα παιδιά να τις ζωγραφίσουν. Τις βάζετε όλες μπερδεμένες στο χαλάκι του bee bot αλλιώς τις πλαστικοποιείτε και τις κολλάτε.
  • Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κενά τετράγωνα πολλές φορές και να ζωγραφίσουν ελεύθερα τα παιδιά τα φιλαράκια τους.
  • Ο στόχος είναι να φτάσουν με  το bee bot στο σχολείο. 
  • Υπάρχουν 4 κάρτες από τις οποίες αν περάσει το κάθε παιδί ή ομάδα (προτείνω δυάδα καλύτερα), πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις.

Μπαίνετε στο  https://codeweek.eu/ 

Επιλέγετε προσθήκη εκδήλωσης. Βάζετε τα στοιχεία τα δικά σας και της μονάδας σας.

Γράφετε την ίδια περιγραφή που σας παραθέτω:

"Πρόκειται για ένα παιχνίδι γνωριμίας   4Χ4 (με δυνατότητα να γίνει 3Χ4), όπου τα παιδιά παρεμβαίνουν στην κατασκευή του ζωγραφίζοντας ελεύθερα τους φίλους τους ή διαλέγοντας από τα έτοιμα τετράγωνα. Ο στόχος είναι να φτάσουν στο σχολείο παρέα με το Bee bot γνωρίζοντας καινούρια φιλαράκια (προτείνεται να δουλεύουν συνεργατικά σε δυάδες). Αν περάσουν από κάρτα με ερώτηση θα πρέπει  να απαντήσουν."

Στις ετικέτες βάλτε beebot, preschool, kindergarten, robotics

Στη θέση κωδικός βάζετε τον παρακάτω:

Ο κωδικός της συμμαχίας μας είναι : cw24-WIcTS

Προσθέτετε την παρακάτω εικόνα


 

Αφού υλοποιήσετε τη δραστηριότητα ανεβάζετε μια φωτογραφία  στο :  

https://padlet.com/mariahatzipanayiotou/europe-code-week-uvx9k2anj5k851u0

 ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!



 








 
Περισσότερες λεπτομέρειες στο:https://codeweek.eu/view/611593/pame-skholio
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ