Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

18.10.13

ΑΜΕΑ - ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ...

Η συζήτηση ξεκίνησε σήμερα με το βιβλίο του Ανδρικόπουλου: "Δυο παπούτσια με καρότσι". Δυστυχώς το χωριό μας αλλά και το νησί μας γενικότερα δε φημίζεται για την προσβασιμότητά του. Είχαμε πολλά να πούμε και να σκεφτούμε.



Με ενοχλεί τρομερά όταν παρκάρουν όπου βρουν, μπλοκάροντας τα πεζοδρόμια, την προσβασιμότητά τους αλλά και τις αναπηρικές θέσεις. Εμπνεύστηκα από τα γνωστά αυτοκόλλητα των streetpanthers (είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου θέλω) κι είπα να αντιδράσουμε κι εμείς στο νηπιαγωγείο σε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, με το δικό μας τρόπο. 

Έτσι κι εγώ έφτιαξα τα παρακάτω φύλλα που θα πάρουν τα παιδιά στο σπίτι κι αν θέλουν και το κρίνουν σωστό θα μπορούν να τα κόψουν και να τα αφήσουν (όχι κολλήσουν) σε παρόμοια κατάσταση.



Έφτιαξα κι ένα αφισσάκι και 2 φύλλα εργασίας, ένα πιο εύκολο κι ένα λίγο πιο δύσκολο, αναλόγως την ηλικία και την εποχή που  κάνουμε το θέμα.





Ένα πετυχημένο φύλλο εργασίας όσον αφορά την προσβασιμότητα έχει και η Μυρτώ στα προσχολικά. Επίσης στο Περί νηπιαγωγών  η Μαρίνα έχει μια εξαιρετική ανάρτηση με το "Η Αργυρώ γελάει", πάνω στο οποίο η Τάνια έφτιαξε φύλλα εργασίας.



9 σχόλια:

  1. Ωραία τα αυτοκόλλητα Μαρία! Και όλη η προσέγγισή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ ΜΑΡΙΑ !ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το βιβλίο τρομερό, το είχαμε κάνει πριν χρόνια με αφορμή τους παραολυμπιακούς....έχετε απόλυτο δίκιο , αλλά δεν είναι θέμα προσβασιμότητας αλλά θέμα αγωγής και καλά κάνετε και το θίγετε στα παιδιά ,γιατί παιδαγωγός είναι αυτός που προσφέρει αγωγή στα παιδιά...Μπράβο σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! με πολλά πολλά θαυμαστικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ ΝΑ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΟΥΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΣΑΣ! ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φοβερό υλικό, ευχαριστούμε Μαρία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή συνέχεια Μαρία στο ευαίσθητο αυτό θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Un buen trabajo para mentalizar a los niños. Las sillas de ruedas tienen muchos problemas para circular.
    Un besico.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Y en Grecia, por desgracia no hay respeto por las personas con discapacidad. Parques de todo el mundo en el que quiere y está pensando el otro. He experimentado muchas veces viven en Atenas y que tienen muchos amigos con silla de ruedas. Lo siento. Así que quiero a los niños a tomar conciencia y sensibilidad sobre este tema. Buenos días y muchos besos !!!!

      Διαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ