Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

18.12.15

Μια ανάσα από τον ΑΝΑΣΑ

Χθες είχα τη μεγάλη χαρά να συμμετέχω στο βιωματικό εργαστήρι  και στην παράσταση που οργάνωσε ο πολυπολιτισμός θίασος ΑΝΑΣΑ "Ένα καραβάνι χωρίς σύνορα" σε συνεργασία με την ακούραστη υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Πέλλη Παππά.


Όσοι μένετε στην Αθήνα αξίζει να επισκεφθείτε αυτό το μέρος: 

"Η λέξη «anasa» στα σουαχίλι σημαίνει «χαρά της ζωής», κι αυτή την χαρά της ζωής προσφέρει το Πολιτιστικό Κέντρο ANASA από το 2010 προωθώντας τις αφρικάνικες τέχνες (μουσική, χορός, τραγούδι, λογοτεχνία, αφήγηση, θέατρο, ζωγραφική και γαστρονομία) και υλοποιώντας παιδαγωγικά προγράμματα και δράσεις αλληλεγγύης.

Διεύθυνση: Πλαταιών και Σφακτηρίας 24, Κεραμεικός, Τηλέφωνο: 6932382313, E–mail:info@anasa.org.gr
Ιστοσελίδα: www.anasa.org.gr

Η παράσταση αυτή αποτελεί θεατρική διαδραστική υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες «Ειρήνη» – Η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα (www.unhcr.gr/ekpaideysi/ekpaideytiko-yliko/eirini.html). Η Ειρήνη είναι ένα μικρό κορίτσι, το οποίο, βλέποντας τις φλόγες να πέφτουν από τον ουρανό, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της. Στην αρχή βιώνει την ανασφάλεια και την απόρριψη περνώντας από το χωριό, το δάσος, τη χώρα των Πετροφάγων, τη χώρα με τις Μεταξωτές Ουρές, τη χώρα των Μουτζουρωμένων Κορακιών, τη χώρα των Αχόρταγων, τις παράγκες των φτωχών ανθρώπων. Τελικά η μικρή Ειρήνη βρίσκει προστασία, αγάπη και ζεστασιά στο πιο απίθανο μέρος, σε ένα τεράστιο δέντρο όπου ζει η οικογένεια του Καλόκαρδου.

Το έργο «Πολυπολιτισμικός θίασος ΑΝΑΣΑ: Ένα Καραβάνι Χωρίς Σύνορα» που υλοποιεί το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικάνικης Τέχνης και Πολιτισμών ANASA (www.anasa.org.gr/caravan) χρηματοδοτείται από τηνΙσλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες»(www.weareallcitizens.gr), το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη (www.bodossaki.gr). Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Όλοι οι σταθμοί του Καραβανιού Χωρίς Σύνορα:
9-11 Νοεμβρίου 2015: Αθήνα
18-20 Νοεμβρίου 2015: Αθήνα
30 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου 2015: Χίος
9-11 Δεκεμβρίου 2015: Κως
16-18 Δεκεμβρίου 2015: Σάμος
21-23 Δεκεμβρίου 2015: Αθήνα
13-15 Ιανουαρίου 2016: Ρόδος
20-22 Ιανουαρίου 2016: Χαλάνδρι
27-29 Ιανουαρίου 2016: Έβρος

Επικοινωνία: Μιχάλης Αφολάνιο, συντονιστής του έργου και του Πολιτιστικού Κέντρου ANASA, e-mail:info@anasa.org.gr, τηλέφωνο: 6932382313.(Πηγή)
 

Προσωπικά μου θύμησε τα εργαστήρια με τον Κουρετζή, το θέατρο forum (θέατρο καταπιεσμένου) με τη Ζαράγκαλη καθώς και το πρόσφατο βιωματικό στην τάξη με το ΦΑΡΟ. Όσοι έχετε τέτοιες ανησυχίες ειλικρινά μην το χάσετε. Θα σας ανοίξουν νέοι δρόμοι. Εμένα ήδη κάτι άρχισε να γεννιέται στο μυαλό μου!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το θίασο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ