Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

7.2.16

Το μπίνγκο και ο εκατομετρικός και άλλα...

Στα γνωστά πολυκαταστήματα για παιδιά βρήκα τα Χριστούγεννα για κληρωτίδα μπίνγκο (7 ευρώ) σαν αυτές που έχουν στο λαχείο. Το χρησιμοποίησα λοιπόν για τον εκατομετρικό και γελάσαμε πάρα πολύ! 
Κάθε παιδί γύριζε το μπίνγκο, τραβούσε έναν αριθμό κι αν ήξερε έλεγε το νούμερο και καλούνταν να το βρει στον πίνακα και να μας πει όμως ή πως φτιάχνεται η λέξη του (π.χ. δέκα +έξι = δέκαέξι) ή να βρει πως φτιάχνεται ο αριθμός. Τους άρεσε πάρα πολύ όπως καταλαβαίνετε!





Σαν μινιατούρες πινακάκια αναφοράς για τον κάθε αριθμό με πόσους τρόπους μπορούμε να τον γράψουμε ή να τον δείξουμε. Αργότερα θα τους δίνω ένα χαρτί και έναν αριθμό και θα τους ζητώ να τον απεικονίσουν με όσους περισσότερους τρόπους μπορούν. Θα νικά αυτός που βρήκε τους περισσότερους! 






Και λίγο παιχνίδι με  sensory bins για να ξεσκάσουμε! Ένας έυκολος τρόπος να βάψεις ρύζι είναι με γκοφρέ και νερό. Ένας άλλος που δοκίμασα εγώ σε σακούλες με ζιπ είναι μια κούπα ρύζι, μια κουταλιά σούπας ξύδι, σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο (για να μη βρωμάει το ξύδι) κι έτοιμα μέσα σε 5 λεπτά!
Εδώ τους έκρυψα τα πιόνια των επιτραπέζιων παιχνιδιών, όμως έπρεπε να κάνουν μαθηματικά και να συνεργαστούν. Ο καθένας έπρεπε να βρει από τρία, πόσα είναι όλα μαζί; Περίσσεψε κανένα; Αν τα προσθέσουμε, πόσα είναι όλα μαζί;




 

Χρησιμοποίησα τη magic sand (απογοητευτική σαν ποσότητα προϊόντος) και έκρυψα μέσα διάφορες γυάλινες χάντρες. Ο καθένας έπρεπε να βρει από 2. Πόσες βρήκαν όλοι μαζί; Περίσσεψε καμία; Σύνολο, πόσες χάντρες είχα κρύψει;


 



Κρίκοι αρίθμησης με χάντρες ανάλογοι των κρίκων πρόσθεσης που είχα φτιάξει. Αν προσέξετε το μοτίβο των χρωμάτων επαναλαμβάνεται ανάλογα με τον αριθμό. π.χ. η χάντρα 1 είναι πάντα πράσινη, η 2 ροζ κ.ο.κ.





Έκανα το λάθος να παραγγείλω από το ίντερνετ ένα επιπλάκι για να στεγνλωνουν οι ζωγραφιές των παιδιών και να τοποθετώ άλλα πράγματα αλλά τελικά ήταν απαράδεκτο. Δεν το συνιστώ καθόλου διότι είναι από χαρτόνι, ασταθές και δίχως καθόλου αντοχή. Κλαίγοντας τα λεφτά μου είπα να το εκμεταλλευτώ και να το κάνω γωνιά επιτραπέζιων (τους αρέσουν πάρα πολύ). Έτσι επάνω έβαλα ζάρια και πιόνια και στα ράφια από ένα ή δύο επιτραπέζια πλαστικοποιημένα. Μεγάλη επιτυχία η χρήση αν και μεγάλη απογοήτευση η αγορά.
Σημείωση: Έβαλα 3 παιδιά αλλά ουσιαστικά βγαίνουν 3 επιτραπέζια, δηλαδή ένας θα βάζει το όνομά του, υπεύθυνος για το παιχνίδι και την επιστροφή του (οπότε σύνολο βγαίνουν μέχρι 12 παιδιά σε τραπέζια!)








 

6 σχόλια:

  1. Μα τι ωραια περνατε σε αυτο το νηπιαγωγειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο όμορφα και διασκεδαστικά τα συνδυάζεις όλα ακούραστη Μαρία!!!Μπράβο!Φιλιά πολλά, μια όμορφη εβδομάδα ας έχουμε όλοι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. El bingo de la lotería siempre le hemos sacado mucho partido para los números y al os niños les encanta.
    Feliz domingo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ααααα..δεν έχω λόγια ...τα ζήλεψα τα παιχνίδια σας!!!
    Μαρία μη μου ανοίγεις ιστορίες...... είπαμε είμαι επιρεπής ..... βλ. Τσέστερ...χαχαχαχαχαχα
    φιλιά καλή βδομάδα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΒΡΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ! ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΔΕ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΕΣ; ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ; ΦΙΛΙΑ!!!!

      Διαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ