Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

1.2.16

Μαθηματική επίσκεψη!

Την Παρασκευή είχαμε τη χαρά να μας επισκεφθεί στην τάξη η κ. Γεωργία Κρεμμυδιώτη (σχ. συμβουλος δασκάλων) και η δική μας σύμβουλος κ. Λουίζα Νοβατζίδου.
Ο στόχος ήταν να παίξουμε με τα παιδιά και τα μαθηματικά. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να κάνουμε πολλές δραστηριότητες γιατί δε μας έφτασε ο χρόνος αλλά θα υπάρξει και συνέχεια.
Αφού τα παιδιά μοιράστηκαν γρηγορα σε δυάδες, μετά τριάδες, τετράδες και ξανά μπερδεμένα, κάθισαν να φτιάξουμε μια ιστορία με αριθμούς. Ο στόχος ήταν να βρούμε αριθμούς από την καθημερινότητα αλλά στο νηπιαγωγείο αλλού πας και συνήθως αλλού βρίσκεσαι. Έτσι λοιπόν φτιάχτηκαν δύο ιστορίες με 25 λιοντάρια, 3 ζέβρες, 2 ελάφια και πάει λέγοντας ενώ σε άλλο χωριό ζούσαν 2 γίγαντες με 5 τρίχες στο κεφάλι, 100 χέρια και το κάθε δάκτυλο 30 μέτρα μήκος!!!
Στο κάθε παιδί ζητήθηκε να ζωγραφίσει και ένα αριθμητικό κομμάτι της ιστορίας. Όποιο ήθελε μπορούσε να γράψει και τον αριθμό, αν ήθελε. Στη συνέχεια ο καθείς παρατήρησε τη δουλειά του άλλου. Τέλος ξαναδιαβάσαμε την κάθε ιστορία και τοποθετήσαμε χρονικά την κάθε εικόνα. Τους άρεσε πολύ και περιμένουν πότε θα έρθει η κυρία Γεωργία που αγαπά τους αριθμούς!!!  Έμαθα κι εγώ πως να προσεγγίζω το θέμα ιστορία και αριθμοί. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ.











Επί τη ευκαιρία σας ανεβάζω και κάποιο υλικό ακόμα που βρήκα και χρησιμοποιώ σχετικά με τα μαθηματικά.
 Αριθμογραμμή μονά-ζυγά (αν και μου εξήγησε η κ. Γεωργία ότι στο δημοτικό δεν τους χρειάζονται και ιδιαίτερα, οπότε να μην επιμείνω.

 Μανταλάκια με αριθμούς σε χρωματολόγια: http://b-inspiredmama.com/busy-bags-co-op/


Μονάδες και δεκάδες με συνδετήρες. Έχω παραγγείλει να πάρω τα πλαστικά κρικάκια γιατί οι συνδετήρες δεν είναι πολύ εύχρηστοι για τα παιδιά.: http://mothersniche.com/busybags/

4 σχόλια:

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ