Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

13.2.13

ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ 2 - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ


 Εκμεταλλέυτηκα τον κροκόδειλο που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή ρουτίνα. Συγκεκριμένα πλαστικοποίησα 3 κροκόδειλους φαφούτηδες (διαβάζουμε και το "Ο κροκόδειλος που πήγε στον οδοντογιατρό" του Τριβιζά, ταιριάζει) και ανάλογα τι θα φέρει το ζάρι η κάθε ομάδα θα προσθέτει και δόντια στο στόμα. Μπορεί να γίνει και με αφαίρεση. Για 12 δόντια στον κάθε κροκόδειλο, για 3 κροκόδειλους σας φτάνει ένα φύλλο με δόντια.
 
 


  • Έφτιαξα και ένα φύλλο εργασίας με τον κροκόδειλο που μπορεί να γίνει και ομαδικά και ατομικά.
 
  •   Συνεχίσαμε να μιλάμε για το σωστό βούρτσισμα. Δοκιμάσαμε πάνω στο κρανίο του Ιπποκράτη.
  •  Χρησιμοποίησα τουβλάκια κι έβαλα ανάμεσα πλαστελίνη για να προσομοιάσω τα δόντια και τα βακτήρια που τρυπώνουν ανάμεσα. Δοκίμασαν να τα βγάλουν με οδοντόβουρτσα. Δεν πέτυχε!
  •  Δοκιμάσαμε με κλωστή (οδοντικό νήμα) και τα καταφέραμε!!!
  •  Μια ιδέα που βρήκα στο διαδίκτυο ήταν ο πάτος πλαστικών μπουκαλιών βαμμένος άσπρος. Μοιάζει λίγο με γομφίο. Τους έδωσα να τον βουρτσίσουν.
  •   Για κατασκευή φτιάξαμε μασέλα για τον παππού ή τη γιαγιά (λόγω κρίσης πια δεν έχουν να βάλουν αληθινές!). Φτιάξαμε με πλαστελίνη τα ούλα και για δόντια βάλαμε 20 φασόλια (μετρήσαμε τα νεογιλά).

  • Στην τάξη μας αρέσει πολύ το μπίνγκο, οπότε έφτιαξα κι ένα τέτοιο.






  • Έχω μια αδυναμία στις σειραθετήσεις. Έφτιαξα με διάφορες εικόνες για να μπορείτε να διαλέξετε.





 
Για τη στοματική υγιεινή  που συνεχίζουμε βρήκα πολλές ιδέες  και εδώ.

3 σχόλια:

  1. αξιόλογη ανάρτηση!!!
    τα φασόλια με την πλαστελίνη....τέλεια!!!!
    βουρτίσατε και τα δόντια του Ιπποκράτη.....καλό!!!! διασκέδασα......χαχαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιέπαινε προσέγγιση Μαρία για άλλη μια φορά, απολύτως βιωματική και ενδιαφέρουσα. Σούπερ ιδέα θεωρώ αυτή με τα τουβλάκια και την πλαστελίνη (καταπληκτική...προσομοίωση). Φιλιά. Τάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ! Η ΙΔΕΑ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΩ) ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΗΚΑ ΚΙ ΕΓΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ