Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ

Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ
Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ

1.2.14

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ

Πρωί αυτή την εβδομάδα ασχολούμαστε με τη φωτιά και τους εθελοντές πυροσβέστες του Πυθαγορείου, τους οποίους θα υποδεχθούμε και φέτος για εκπαίδευση στο νηπιαγωγείο. Σε αυτή την ανάρτηση θα ανεβάσω κάποιες παλιές σχετικές κατασκευές και το αλφαβητάρι που είχαμε φτιάξει με τα παιδιά.

Το συγκεκριμένο πυροσβεστικό (δώρο στους εθελοντές, το οποίο κοσμεί ακόμα το κλιμάκιο τους) το φτιάξαμε από ανακυκλωμένα κουτιά γιαουρτιού το σχολικό έτος 2004-2005.Εδώ πρόκειται για μία μακέτα από πλαστελίνη και διάφορα υλικά, όπως σφουγγάρι για δέντρο, όλες προτάσεις  των παιδιών, το οποίο επίσης δωρίσαμε στο κλιμάκιο, το σχολικό έτος 2002-2003.


Ανεβάζω και το αλφαβητάρι που φτιάξαμε το 2005-2006 σαν δώρο  εκείνης της χρονιάς προς τους εθελοντές πυροσβέστες και το έχουμε φτιάξει μαζί με τα παιδιά.

 

 

 

Παλαιότερη προσέγγιση εδώ, φρέσκα σχετικά φύλλα εργασίας από την Τάνια εδώ και το ιστολόγιο του Σπάρκυ (αγγλικά) όπου μπορείτε να βρείτε παιχνίδια, δραστηριότητες και άλλο υλικό.

Συνεχίζεται...9 σχόλια:

 1. Πάρα πολύ ωραίες οι κατασκευές σας Μαρία!! Ο συνδυασμός στο αλφαβητάρι με εικόνες από περιοδικά και ζωγραφιές των παιδιών φανταστικός!! Ίσως το προσπαθήσω κι εγώ προς το τέλος της χρονιάς με τα δικά μου παιδάκια, όταν θα έχουν εμπεδώσει καλά (ελπίζω) το λεξιλόγιο που μαθαίνουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ! ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΟΨΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΛΛΗΣΑΝ. ΕΓΩ ΒΟΗΘΗΣΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΒΕΒΑΙΑ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

   Διαγραφή
 2. Ωραία Μαρία μου. Η μακέτα υπέροχη όπως και η κατασκευή με τα γιαουρτάκια. Σ'ευχαριστώ για την αναφορά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΚΑΥΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΟ ΦΙΛΜ ΚΑΙ ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ (ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ!!!). ΦΙΛΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. οι κατασκευές εκπληκτικές !!!!!
  τυχεροί οι πυροσβέστες της περιοχής σας !!!!!
  το αλφαβητάρι.......φοβερός ο συνδυασμός γράμμα με ζωγραφιές παιδιών !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια αλλά τα μικρά ξετρελαίνονται!!!! Τυχεροί κι εμείς που μας τιμούν με την παρουσία τους! Καλή εβδομάδα κορίτσι μου!

   Διαγραφή
 5. Μπράβο σας !!!!! κατασκευές μοναδικές και όλα όσα κάνετε !!!!!! Καλή συνέχεια !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ