Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

26.9.15

Ο φάκελος του ονόματός μου (name folder)

Φέτος που αποφάσισα να εμπλουτίσω τη γραφοαναγνωστική γωνιά βρήκα μια πολύ ωραία πρόταση εδώ για φακέλους (name folders), όπου το κάθε παιδί μπορεί να παίξει με το όνομα του με διάφορους τρόπους.
Έφτιαξα για το κάθε παιδί τον ατομικό του φάκελο (αυτά θα τα κρατήσω και για τα επόμενα χρόνια και απλώς θα συμπληρώνω ονόματα, διότι αλλιώς δε συμφέρει κάθε χρόνο να τα φτιάχνω από την αρχή):
  • Μέσα στο κουτάκι με τις κουκουβάγιες θα κολλήσω τη φωτογραφία του παιδιού. Τα μικρά τα σακουλάκια τα βρήκα στα Jumbo (μέγεθος σάντουιτς, πολύ βολικό). Μέσα στο σακουλάκι έχει ένα καρτελάκι με το όνομά του και μικρές κάρτες με τα γράμματα του, πεζά - κεφαλαία. Για τις κάρτες εκμεταλλεύτηκα παλιά χρωματολόγια. (Τι θησαυρός τελικά αυτά και πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις!!!)





  •  Ο φάκελος ανοίγει οριζόντια και έχει μέσα 2 πλαστικοποιημένες σελίδες, μία για τα κεφαλαία, μία για τα πεζά. Το παιδί μπορεί να συνθέσει, να μετρήσει, να γράψει το όνομά του (με whiteboard marker), σε διάφορους συνδυασμούς. Αργότερα θα έχουν το δικαίωμα στις ελεύθερες να κάνουν και το όνομα από το ζευγαράκι της ημέρας, που θα κληρωθούν.




Σας ανεβάζω το ppt με τα ονόματα που έφτιαξα αλλά μπορείτε να το επεξεργαστείτε και να βάλετε κάθε φορά τα ονόματα που θέλετε. Τις βούλες τις ξέχασα και έτσι τις ζωγράφισα με κόκκινο permanent μαρκαδόρο. Για οικονομία, αντί για πλαστικοποίηση μπορείτε να βάλετε ζελατίνες που μπαίνουν στα ντοσιέ αλλά να τις κολλήσετε πολύ καλά.




9 σχόλια:

  1. Μ' αρέσει Μαρία. Θα το μάθουν στο τσακ μπαμ μ' αυτόν τον τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!! ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω πρόβλημα με την πλατφόρμα. Τώρα το ανέβασα στο Google Drive. Από εκεί πατώντας στον ίδιο σύνδεσμο που αναφέρω μπορείς να το κατεβάσεις. Καλή σχολική χρονιά!

      Διαγραφή
  4. ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ.ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ