Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

8.2.16

Τα "μπουκάλια" του υπολογισμού

Ανάλογα με το "βάζο του υπολογισμού" έφτιαξα επιπλέον, τα μπουκάλια του υπολογισμού, λίγο διαφορετικά όμως φέτος.
Αυτή τη φορά λοιπόν έβαλα 2 μόνο (έχω δει και με περισσότερα,) μπουκάλια, όπου το ένα περιέχει 100 αντικείμενα ενώ το άλλο όχι (κατά προτίμηση λιγότερα αλλά μοιάζουν περισσότερα!) Καταγράφουμε πάλι τις υποθέσεις μας (σε μία μέρα αυτό) και στο τέλος ψάχνουμε ποιος το βρήκε και ποιος όχι, φτιάχνοντας γράφημα.



Η ιδέα μου ήρθε από την επόμενη φωτογραφία:


Τα μικρά μου που ήδη έχουν ενθουσιαστεί με το βάζο του υπολογισμού και έχουν αγωνία κάθε Παρασκευή που το ανοίγουμε, ξετρελλάθηκαν με την ιδέα να ανοίξουμε τα μπουκάλια την ίδια μέρα. Τα εισήγαγα το πρωί και τα ανοίξαμε μετά το διάλειμμα για να το σκεφτούν λίγο.

Έπειτα συμπληρώσαμε τα γραφήματα των εκτιμήσεων-υπολογισμών. Οφείλω να ομολογήσω πως τα νήπια δεν μπόρεσα να τα "ξεγελάσω". Πολύ το χάρηκα που τα βρήκανε. Τους άρεσε τόσο που μου ζήτησαν να το κάνουμε και άλλη μέρα. Εννοείται πως θα εισακουσθούν!






4 σχόλια:

  1. Muy interesante el ejercicio, aplican el razonamiento y ejercitan su observación para el cálculo.
    Saludos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A ella le gustó mucho y fue muy interesante que son demasiado! Recomendar al igual que la actividad! Buena suerte! Saludos.

      Διαγραφή
  2. Muy interesante y seguro les gusta mucho.
    Feliz semana.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ