Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

28.10.18

SUBITIZING ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ 1-6

Παίζοντας με τους αριθμούς δοκιμάσαμε τις γνώσεις μας από το 1-5 για να δούμε αν τους αναγνωρίζουμε οπτικά. Χρησιμοποιήθηκε φύλλο αναγνώρισης των αριθμών 1-5. Πρόκειται για ένα  φύλλο όπου υπήρχαν μπερδεμένοι οι αριθμοί 1-5 αρκετές φορές και τα παιδιά κλήθηκαν να κολλήσουν τη σωστή αυτοκόλλητη χρωματιστή βούλα στον ανάλογο αριθμό. Ενθουσιάστηκαν με τη δραστηριότητα. Τα φύλλα που χρησιμοποίησα εδώ.



Ρίχναμε το μεγάλο αφρώδες ζάρι που έχουμε στην τάξη και αναλόγως με τον αριθμό που φέρνει φτιάχνουμε τις οδηγίες για να στείλουμε την ΚΙΜΕΛ στο σωστό αριθμό. Η στρατηγική είναι να χρησιμοποιήσουμε τις κάρτες κατεύθυνσης ακόμα και να δείχνουμε με το ένα χέρι την κάρτα και με το άλλο να πατάμε τις οδηγίες. Κύριος στόχος ήταν η αποκωδικοποίηση των αριθμών του ζαριού αλλά και η εξάσκηση των παιδιών στη χρήση των καρτών κατεύθυνσης. Αναρτήσεις, υλικό και πληροφορίες για το subitizing εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ