Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους. Το "Πυθαγόρειο Νηπιαγωγείο" είναι μία ιδέα. Αυτή η ιδέα μπορεί να ανθίσει σε όποιο σχολείο και να βρεθεί!

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

13.10.18

5 αισθήσεις - ΑμΕΑ

Και φέτος είχαμε τη μεγάλη τιμή και χαρά να φιλοξενήσουμε στην τάξη μας την κ. Ελένη Μακρή (προϊσταμένη τιυ ΚΕΔΔΥ Σάμου και εξαίρετη συνάδελφο) και την κ. Ζωζώ Αποστολίδου (ειδική παιδαγωγό), στα πλαίσια της ενασχόλησής μας με τις 5 αισθήσεις και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Τις ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και τη ζεστασιά που μας αγκαλιάζουν τα τελευταία χρόνια.

 
 
Αφού λοιπόν έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις και συζήτηση, ήρθε η ώρα για δράση!
Τα παιδιά μοιράστηκαν σε ζευγάρια. Το ένα ήταν το «τυφλό» και το άλλο ο βοηθός, ο οποίος έπρεπε να καθοδηγήσει λεκτικά το φίλο του ώστε να καταφέρουν να κολλήσουν την ουρά του λιονταριού στη σωστή θέση. Ομολογουμένως το διασκεδάσαμε!
 
   
 
Τα παιδιά σε νέα ζευγάρια προσπάθησαν (έχοντας διδαχθεί τους τρόπους καθοδήγησης ενός τυφλού) να οδηγήσουν το φίλο τους σε μία προκαθορισμένη διαδρομή με εμπόδια.
 Η κυρία Ζωζώ μας έδειξε πως είναι μία αληθινή γραφομηχανή μπράιγ και μας διάβασε το υπέροχο βιβλίο «Η Αργυρώ γελάει» που μας βοήθησε μετά να συζητήσουμε. Το υπέροχο βιβλίο της Αργυρούς μπορείτε να δείτε με τα παιδιά σε βίντεο κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=8jCv5Xj3dS8
 
 

 
Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!

Στο τέλος της ημέρας μας επισκέφθηκε και φέτος ο κύριος Μίλτος (η κούκλα  ΑΜΕΑ, περισσότερα εδώ) και μας μίλησε πως κατάφερε αν και άτομο με ειδικές ανάγκες να γίνει δάσκαλος, να παίζει κιθάρα και να κάνει πάρα πολλά πράγματα, να είναι ευτυχισμένος και να μην το βάζει κάτω στις όποιες δυσκολίες.

Τις προηγούμενες μέρες γνωρίσαμε και μία σημαντική ζωγράφο που επίσης ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες, τη Φρίντα Κάλο. Μάθαμε για τη ζωή της, είδαμε πίνακές της, κάναμε το πορτρέτο της ατομικά και ομαδικά (με την τεχνική του zentangle art), ψάξαμε στο google earth το Μεξικό και το σπίτι της που έγινε μουσείο Casa Azul και αναλύσαμε κάποια από τα συναισθήματα που βλέπαμε στις αυτοπροσωπογραφίες. Τέλος μετρήσαμε και καταγράψαμε ζωάκια μέσα στους πίνακές της. (Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε και πηγές μπορείτε να το βρείτε εδώ).

Επίσης κάναμε μια επανάληψη στο όνομά μας γράφοντάς το στο προσωπικό μας file folder χρησιμοποιώντας whiteboard marker (πληροφορίες εδώ).

 

 
 

2 σχόλια:

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ