Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

15.1.19

5η Δοκιμασία Stem: πόσο είναι το 100 (Μέρος Β)

Πάλι ο κύριος Δεινοσαυρίδης με τα καλούδια του και τις δοκιμασίες του. Μέσα στο καλάθι μας έφερε δωράκι για τη γωνιά του 100 διάφορα πάζλ του εκατομετρικού πίνακα. Επίσης μας έφερε 100 τερατάκια για να παίξουμε και να τα αριθμήσουμε αν θέλουμε!

 

 
Δωρεάν εδώ.


 
Δωρεάν εδώ.

Σήμερα διπλή δοκιμασία. Στην πρώτη τα παιδιά είχαν μπροστά τους 2 ίδια πλαστικά μπουκαλάκια. Το ένα είχε 50 πομ- πομ και το άλλο 100 μικρά μανταλάκια. Το καθένα ρωτούσε: «Έχει 100;». Τα πομ-πομ φαινόντουσαν περισσότερα από τα μανταλάκια. Τα παιδιά κλήθηκαν να συμπληρώσουν την εκτίμησή τους και  μετά να ελέγξουμε όλοι μαζί ποια ήταν η πραγματικότητα. Τους υπενθυμίσαμε τις λανθασμένες εκτιμήσεις στην παλαιότερη δραστηριότητα με τα 11 σακουλάκια. Οι περισσότεροι κύκλωσαν τα πομ-πομ και αρκετοί και τα δύο. Ελάχιστοι είπαν ότι μόνο τα μανταλάκια είναι 100. Μετρώντας τα διαπιστώσαμε την αλήθεια.




 


 

Στην επόμενη δοκιμασία τα παιδιά κλήθηκαν να εκτιμήσουν πόση θα είναι ή στάθμη του νερού σε ένα διάφανο ποτήρι, αν του βάλουμε 100 σταγόνες νερό. Οι περισσότεροι εκτίμησαν ότι θα γεμίσει μέχρι πάνω ή μέχρι τη μέση. Η πραγματικότητα τους απογοήτευσε λιγάκι.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ