Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

20.10.12

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σας παρουσιάζω τα αγαπημένα μου βιβλία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Τα βάζω με σειρά προτίμησης. Ειδικά το πρώτο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο  και έχω δει πολλή θετική αντίδραση από τα παιδιά γιατί είναι απλό και κατανοητό.

1. "Οι μεγάλοι παίζουν τον πόλεμο. Γιατί;" του Νικολάι Πόποφ σε μετάφραση των Κριεζή-Γαϊτάνου, εκδόσεις ΑΜΜΟΣ.

2. "Όταν οι καμπάνες σταμάτησαν τον πόλεμο" των Ροντάρι - Πεφ, εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ.

3. "Ο εχθρός" των Καλί - Μπλοκ, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ. Το συγκεκριμένο είναι λίγο δύσκολο αλλά μπορούμε να το επεξεργαστούμε μέσα στην τάξη.


4. "Φαντάσου την ειρήνη" του Βλαντιμίρ Ραντούνσκι για τη UNICEF, εκδόσεις ΝΙΚΑΣ



 5. "Η βόμβα και ο στρατηγός" των Έκο - Καρμί, εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Αυτό δεν το έχω δουλέψει ακόμα στο σχολείο αλλά σκοπεύω να το δοκιμάσω φέτος να δω πως θα πάει.




2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΗΧΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ. ΦΙΛΙΑ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι λίγο δύσκολο βιβλίο και αναφέρεται στην ατομική βόμβα. Κι εγώ δεν είμαι σίγουρη αν θα προλάβω να τους το διαβάσω. Έχω βρει κι έχω ετοιμάσει τόσο πολύ υλικό γι' αυτή τη βδομάδα που δεν ξέρω πως θα τα προλάβω όλα. Καλή εβδομάδα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ