Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

21.5.13

ΤΟ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ - ΕΝΑ ΣΠΟΡΑΚΙ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ


  • Ο φίλος μου ο μπαρμπα-Στάθης καλλιεργεί ηλιοτρόπια οπότε μας έστειλε παιχνίδια με ηλιόσπορους, κοράκια που εκπαιδεύει, ηλιοτρόπια κ.ά, κι όλα αυτά στην ανάλογη συσκευασία.
 
  • Αφού λοιπόν μάθουμε τον κύκλο ζωής του ηλίανθου (φύλλο εργασίας εδώ) θα παίξουμε με τα ηλιοτρόπια, τους ηλιόσπορους και τα κοράκια. Η κάθε ομάδα (2 ή 4) έχει ένα ηλιοτρόπιο κι ένα κοράκι. Πάνω στους ηλίανθους βάλαμε αληθινούς ηλιόσπορους (10). Ανάλογα με το καρτελάκι που θα τραβήξει η αντίπαλη ομάδα, τόσους ηλιόσπορους της παίρνει το απέναντί της κοράκι, και το ανάποδο. Πίσω από τα ράμφη των κορακιών, θα κολλήσω παλιά καπάκια από μαρκαδόρους για να τα βάζουν δήθεν μέσα στο στόμα! Κερδίζει η ομάδα που το κοράκι της θα φάει τους ηλιόσπορους των αντιπάλων.

 (Και ασπρόμαυρο σε περίπτωση που θέλετε να το βάψουν τα παιδιά).



 
  • Μας έστειλε ο φίλος μου κι ένα καινούριο παρουσιολόγιο - ηλιοτρόπιο γι' αυτές τις μέρες, όπου σε κάθε πέταλο μπαίνει και ένα όνομα.
 
  • Στην ακόλουθη κατασκευή για κάθε παιδί τυπώνετε σε κίτρινο χαρτί τους ηλίανθους και του ζητάτε να κολλήσει με τη σειρά τον κύκλο ζωής του ανάλογα με τον αριθμό. Αφού κόψουν τους έτοιμους ηλίανθους τους κολλάτε σε γωνιές ώστε να βγει τρισδιάστατο το λουλούδι με τον κύκλο ζωής του. Από κάτω μπορείτε να βάλετε για κοτσάνι σύρμα πίπας ή πράσινα καλαμάκια.(Αυτό κάπου το είδα σε ξένο σάιτ αλλά δε συγκράτησα που, γιατί το τροποποίησα και λίγο).
 



  • Στολίσαμε και την τάξη με ένα γιγάντιο κόκκινο ηλιοτρόπιο σαν του Καρλ (ιδέα της Κατερίνας αλλά πιο βαστικά εκτελεσμένη)
  • Παίξαμε κι ένα σύντομο παιχνιδάκι σε 2 ομάδες όπου κλήθηκε η κάθε μία να συμπληρώσει πιο γρήγορα και σωστά τα μέρη ενός λουλουδιού. (Το είχα βρει πέρσι εδώ)

  • Τα φύλλα εργασίας που μετέφρασα.








4 σχόλια:

  1. Σούπερ Μαρία. Πιο πολύ μεν εντυπωσίασε το παιχνίδι με τα κοράκια και τα ηλιοσποράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και στα παιδιά άρεσε γι΄αυτό και θα το επεκτείνω! Φιλιά Τάνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τέλειο Μαρία !!!!
    και μενα μου άρεσαν πολύ κοράκια και ηλιοσποράκια.....κρατώ !!!!
    πάντα ενθουσιάζομαι με την εξέλιξη που έχει ένα θέμα στα χέρια μιας καταπληκτικής νηπ/γου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφα όλα Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ