Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

7.1.16

Βιβλιαράκι για το παιδικό πένθος

Με αφορμή μια καταπληκτική ανάρτηση της Τάνιας για το παιδικό πένθος εδώ, με συγκεντρωμένους συνδέσμους, είχα την ευκαιρία να ανανεώσω και το δικό μου υλικό (αχρείαστο να είναι αλλά καλύτερα να υπάρχει).
Η Τάνια λοιπόν ανέβασε ένα σύνδεσμο με ένα παραμύθι στα αγγλικά για την απώλεια του πατέρα με ήρωες τα αγαπημένα κουκλάκια της Sesame Street σε μορφή pdf. Στη αρχή το μετέφρασα για προσωπική μου χρήση όμως σκέφτηκα ότι μπορεί να βοηθήσει οπότε το ανεβάζω σε άτυπη μορφή και μετάφραση εδώ, όχι για αναδημοσίευση αλλά για χρήση ανάγκης.
Ένας άλλος εξαιρετικό σύνδεσμος από την Τάνια ήταν και το βιβλίο της Helen Fitzgerald "Somebody I love has died..." στη σελίδα: http://americanhospice.org/grief-landing/. Μάλιστα έχει εδώ η ίδια συγγραφέας ένα βιβλιαράκι για τα μικρά που μπορεί να έχουν κάποιον με καρκίνο.
Στην ίδια σελίδα θα βρείτε και για την απώλεια του χαμένου ζώου (και διάφορα άλλα) όμως ευτυχώς ανάλογη δουλειά υπάρχει και στα ελληνικά: "Αντίο μικρέ μου φίλε" της Αγγελικής Θάνου (βιβλίο γονέα- βιβλίο παιδιού) ή το "Αντίο ποντικούλη" (εδώ κι άλλες βιβλιοπροτάσεις στα ελληνικά).
Με αφορμή λοιπόν το παραπάνω έφτιαξα μια πιο κοντινή σε μας πρόταση που μπορεί να δεθεί σαν βιβλιαράκι:













4 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε Μαρία για τις χρήσιμες προτάσεις και το όμορφο υλικό! Δύσκολο θέμα να το προσεγγίσεις αλλά πραγματικά πολύ αναγκαίο και σημαντικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δύσκολο όντως αλλά είναι προτιμότερο να είμαστε προετοιμασμένο (όπως κάνουμε και με το σεισμό π.χ.) παρά να μην ξέρουμε πως να κινηθούμε, είτε ως εκπαιδευτικοί, είτε ως γονείς! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. La muerte es un tema muy difícil de tratar con los niños.
    Gracias por compartir ideas.
    Un besico.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Y creo que es muy difícil, pero nos puede pasar a necesitar. Es mejor estar preparado !!! Buena suerte Blanca!

      Διαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ