Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

17.1.16

Νέα γωνιά μαθηματικών!!!

Στην καινούρια μου τάξη προσπαθώ να ξαναστήσω τις γωνιές. Σήμερα θα αναφερθώ σε αυτή των μαθηματικών.
Έφτιαξα  ντοσιέ με πλαστικοποιημένες δραστηριότητες τις οποίες τα παιδιά μπορούν να βγάλουν ή να κάνουν όλα μαζί ή ατομικά. Το ένα ντοσιέ περιέχει τη σχάρα των 10 (ten frame) που συμπληρώνεται με μαρκαδόρους ή καπάκια και πίνακα αριθμών από το 1-10, έπειτα από το 11-20. Επίσης προσθέσεις με πον-πον ή καπάκια, επιτραπέζια και διάφορα άλλα. Επιπλέον είμαι πολύ περήφανη για τη γωνίτσα  που έφτιαξα (για να κερδίσω χώρο) χρησιμοποιώντας ένα άχρηστο ξύλινο επιπλάκι (ανάποδα πάει για το χαρτί υγείας! χα χα!), όπου έβαλα κρικους βιβλιοδεσίας και σακουλάκια με παιχνίδια. Οι εικόνες μιλούν καλύτερα από εμένα. Αυτό που ξέρω είναι ότι τα μικρά μου είναι ενθουσιασμένα με όλα αυτά τα "παιχνίδια" και οι ελεύθερες δραστηριότητες έχουν γίνει η αγαπημένη τους ώρα!



http://stimulatinglearning.co.uk/wp-content/uploads/2014/09/Dice-mat.pdf

 Για να μη μπερδεύονται τα ντοσιέ της γραφής με των μαθηματικών κόλλησα απέξω γκλίτερ αριθμούς! Τα πήρα πλαστικά για περισσότερη αντοχή.

Για τη συγκεκριμένη παραπάνω πατέντα είμαι πολύ περήφανη: ξέρετε την ιδέα με τα ζάρια στα τάπερ για να μην τα ψάχνουμε! Όλα καλά, αλλά πολύ φασαρία! Λοιπόν το συγκεκριμένο ζάρι είναι γόμα που βρήκα στα jumbo! Έβαλα και  αυτοκόλλητο καρδιά στο κουτί ώστε τα παιδιά να διαλέγουν το αποτέλεσμα εκείνης της μεριάς! Το σετ είχε 3 γόμες και σας πληροφορώ πως δουλεύον ταυτόχρονα και οι 3 και δεν ακούγεται τίποτα! Υπέροχο!!!
Άλλο πρόβλημα καμιά φορά είναι τα πιόνια! Δοκίμασα χρωματιστά καπάκια και τουβλάκια αλλά όταν βρήκα κάτι μικροσκοπικά ζωάκια τα πήρα αμέσως (όλα διαφορετικά) και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν!


Πολλές ιδέες  και υλικό βρήκα στις παρακάτω διευθύνσεις:


 Περισσότερες διευθύνσεις, υλικό και ιδέες:
Συνεχίζεται...


7 σχόλια:

  1. Εισαι πραγματικα απιστευτη !!!! Σου αξιζει ο τιτλος : Νηπιαγωγος της χρονιας !!!!!Ευχαριστουμε Μαρακι μας !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία μου το ευχαριστώ είναι λίγο!!!! πάντα μοιράζεσαι μαζί μας τις τόσο όμορφες ιδέες σου και μας βοηθάς να γίνουμε καλύτερες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Unas actividades muy divertidas para aprender muchas cosas.
    Gracias por compartir.
    Un besico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλεια, καταπληκτικές ιδέες! Είσαι και η πρώτη Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. !!!!!!!!!!!!!!!!! Y Π Ε Ρ Ο Ρ Γ Α Ν Ω Σ Η !!!!!!!!!!!!!! Η γωνιά "πετάει" Ευχαριστούμε Μαρία!
    Στέλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΙ ΕΓΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΩ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ! ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φοβερή οργάνωση, απίθανες ιδέες !!!!!!
    μπράβο Μαρία !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ