Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

26.2.16

Επίσκεψη σε κεραμοποιείο

Δεν έχουμε παράπονο φέτος, η χρονιά μας βρίθει από επισκέψεις! Αυτή τη φορά επισκεφθήκαμε εμείς το κεραμοποιείο του κυρίου και της κυρίας Σακελλαρίδη.



Είδαμε μπροστά στα μάτια μας ο πηλός να μεταμορφώνεται σε διάφορα αγγεία που τα πιάσαμε με τα χεράκια μας, είδαμε το καμίνι, πως ψήνονται την πρώτη φορά, πως ζωγραφίζονται και υαλώνονται τα κεραμικά και πως ψήνονται και τη δεύτερη φορά για να πάρουν την τελική τους μορφή μέσα στο φιλόξενο κατάστημα των οικοδεσποτών μας. Αν εξαιρέσουμε το ρεύμα στον τροχό και στο καμίνι, ο τρόπος κατασκευής είναι ο ίδιος με των αρχαίων ελλήνων!






Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο και την κυρία Σακελλαρίδη για τη τη διάθεση με την οποία μας έδειξαν όλα τα στάδια ενός αγγείου αλλά και για το μεγάλο κομμάτι πηλό που μας χάρισαν. Με αυτό φτιάξαμε τα δικά μας αγγεία που θα τα ψήσουμε στο φούρνο τους όταν στεγνώσουν και θα τα πάρουμε σπίτι μας.








(Δυστυχώς με πρόδωσε η μπαταρία της μηχανής μου και δεν έχω φωτογραφίες από όλες τις φάσεις.)

5 σχόλια:

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ