Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

20.1.14

ΣΥΝΘΕΤΩ ΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ - ΣΕΙΣΜΟΣ

Πρωί αυτή την εβδομάδα, θα ασχοληθούμε επισταμένως με το σεισμό και το ηφαίστειο. Εκτός από την περσινή δική μου προσέγγιση (εδώ και εδώ), θα ακολουθήσω την προσέγγιση της Μυρτώς με την κυρία Πρόληψη, το αγόρι του πανικού και της ψυχραιμίας αλλά και τις αισθήσεις. Τα βρήκα εξαιρετικά εύστοχα.
Πάντοτε δυσκολεύομαι να εξηγήσω στα παιδιά τα στρώματα της γης. Πολύ βοηθητική έχω βρει την κατασκευή με πλαστελίνη (μη βάλετε play dough διότι είναι πολύ μαλακή και μπερδεύονται τα χρώματα, όπως φαίνεται), όμως ήθελα και κάτι άλλο. Είπα φέτος να δοκιμάσω αυτή την πρόταση σαν εποπτικό υλικό και να κάνουμε ατομικά μαζί με τα παιδιά την ίδια κατασκευή με κανσόν.











11 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία βγήκε η κατασκευή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια ,τα σχόλια σου είναι πολύ σημαντικά για μας , γιατί προέρχονται από μια συνάδελφο με τόσο ξεχωριστή δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τέλειο Μαρία !!!!
    σε ευχαριστώ και από δω Μαρία που αποτελείς πηγή έμπνευσης στα του μουσείου.........σήμερα περάσαμε μια φανταστική μέρα και μερίδιο ευθύνης φέρεις εσύ και η ομάδα σου !!!!
    φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΕΙΟ!!!Και κύκλος του Καντίνσκυ! Πηγή έμπνευσης και για μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ωραία πράγματα κάνετε !!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία ιδέα και πολύ όμορφο υλικό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα συναδερφάκια! Ευχαριστώ! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλή επιτυχία Μαρία!! πάντως η πλαστελίνη επειδή τη δοκίμασα πέρσι, τους εντυπωσιάζει πάρα πολύ, μόλις κόβουν στη μέση τη γη... ήθελαν συνέχεια να κάνουν αυτό. Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΡΑΚΙ! ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΩ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ! ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ καλό και πολύ έξυπνο! Το κρατάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ