Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

4.1.14

ΚΑΡΤΕΣ ΑΒ - ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Ανάλογα με τις κάρτες των αριθμών (δες εδώ) έκανα και με τις κάρτες αναφοράς των γραμμάτων της ΑΒ. Έτσι  υπάρχουν στην τάξη και αναρτημένες ως αναφορά αλλά και ως αλφαβητάρι - βιβλίο μέσα στην τάξη (όταν θα αρχίσουμε να ασχολούμαστε επισταμένως με τα γράμματα). Ο "κρυφός" στόχος εξοικείωσης με τις εικόνες και τις λέξεις, ισχύει και εδώ, κι ομολογώ ότι έχει πετύχει στο έπακρο, σε σημείο που ούτε εγώ φανταζόμουν.















 Επιπλέον έφτιαξα σκέτες κάρτες - εικόνες από το ίδιο αλφαβητάρι και μικρά καρτελάκια με κεφαλαία στην αρχή και πεζά μετά, όπου μπορούν  να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους μέσα στην τάξη, όπως κυνήγι λέξεων ή εικόνων, αρχικών γραμμάτων, ταύτιση της λέξης με την εικόνα, ταύτιση της λέξης με τις κάρτες αναφοράς μέσα στην τάξη κ.λ.π.








Αλφαβητάρι καλών τεχνών εδώ.

7 σχόλια:

  1. Τέλειο! Όπως οι αριθμοί έτσι κι αυτά περασαν στον υπολογιστή μου! Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι υπέροχη μουσειακή αγωγή έκανες!!!Δύσκολο θέμα που όλες το φοβόμαστε!!!!Όχι πια!!!!Χίλια ευχαριστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραία ιδέα! Μια διαφορετική αλφαβήτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίο Μαρία μου. Πολύ καλή επιλογή και στις εικόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ κορίτσια! Αν τυχόν κάνετε μουσειακή βάλτε αυτές τις κάρτες από την αρχή της χρονιάς όπως έκανα κι εγώ και θα δείτε που σταδιακά θα τις χρησιμοποιούν, θα αναγνωρίζουν τα αντικείμενα και θα ενθουσιάζονται με την ανακάλυψή τους!
    Καλή εβδομάδα σε όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΛΛΑΑΑΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ....ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΣΟΥ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑ ΣΟΥ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΟΟΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΜΕ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΑΣΤΕΙΣ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΟΟΟΣΟ ΑΠΛΟ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΣΤΑΖΕΙΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕΝΙΑ! ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ. ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΜΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.
    ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ