Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

13.1.14

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

 Αυτή τη βδομάδα τα παιδιά το πρωί μαθαίνουν για το διάστημα. Το απόγευμα εγώ θα κάνω συμπληρωματικά τον Μικρό Πρίγκιπα (ναι, ήρθε αυτή η εποχή να κάνω το αγαπημένο μου!). (Ιδέες και υλικό από πέρσι εδώ).
Φέτος σκοπεύω να συνδυάσω τον μικρό πρίγκιπα με τα συναισθήματα. Έτσι ο μικρός ήρωας θα επισκεφθεί και τους πλανήτες των συναισθηματων. Έφτιαξα και πλαστικοποίησα τους πλανήτες όπου καλούνται τα παιδιά να βάλουν τους σωστούς κατοίκους επάνω. Προτείνω στην αρχή να βάλετε στα παιδιά να διαλέξουν από το σύνολο 2 συναισθημάτων. Εγώ πάντα ξεκινώ από το θυμό και το φόβο (που κρύβεται πάντα πίσω από ένα θυμό), ύστερα πιάνω τη λύπη και τη χαρά και κλείνω με την αγάπη (όσον αφορά τα βασικά συναισθήματα).






Υλικό για για τη συναισθηματική αγωγή εδώ.




12 σχόλια:

  1. Πάνω στην ώρα Μαράκι μου! Αυτό τον καιρό μαζεύω υλικό για τα συναισθήματα. Καθώς έκανα περιήγηση στο υλικό που είχες αναρτήσει, ένα έχω να πω: ΚαΤαΠλΗκΤιΚό!!! Μάλλον δύο έχω να πω: ΜΠΡΑΒΟ!!!! Κι ένα τρίτο : ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ!!!!!!ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΙΓΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ.....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαράκι καταπιαστήκαμε βλέπω με αγαπημένο θέμα .......τέλεια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι πού καταπιάστηκες με αυτό το θέμα!Έχω να αποθηκεύσω πράγμα!!!!!!Θέμα και βιβλίο αγαπημένα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή αρχή Μαρία. Ωραία σκέφτηκες να το δεις και από την πλευρά των συναισθημάτων. Ωραίες εικόνες, επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα θα πω: το απολαμβάνουμε όλοι! Καλημέρα σε όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελειο Μαρία χίλια μπράβο! Αχ γιατί να μην δουλεύω να το χρησιμοποιήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρια εισαι μεσα στο μυαλο μου!Την αλλη βδομαδα θα καταπιαστουμε με τα συναισθηματα και σκεφτηκα να τα συνδεσω με τον αγαπημενο μου μικρο πριγκιπα!!Με προλαβες!!Ανυπομονω να δω τη συνεχεια σας, που φανταζομαι οτι θα εινσι εκπληκτικη!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρια εισαι μεσα στο μυαλο μου!!! Την αλλη βδομαδα θα καταπιαστουμε με τα συναισθηματα,και σκεφτηκα να τα συνδεσω με τον αγαπημενο μου μικρο πριγκιπα!!!Με προλαβες!!!Ανυπομονω να δω τη συνεχεια σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα κορίτσια κι ευχαριστώ πολύ!
    Ελπίζω να σε βοηθήσουν και οι επόμενες αναρτήσεις! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο,μπράβο,μπράβο!!!! Δουλεύω και συναισθήματα και πλανήτες...τι καλύτερο μέσα από τη ματιά του μικρού πρίγκηπα....Καταπληκτική δουλειά Μαρία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ