Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

20.10.14

ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ




Και κάποιες ακόμα δραστηριότητες, όπως η κατασκευή της φωλιάς του δεινοσαύρου με αφορμή την ανακάλυψη φωλιάς στο παλαιοντολογικό κυνήγι.



Στις γωνιές, ταξινόμηση δεινοσαύρων σε φυτοφάγους και σαρκοφάγους με τρισδιάστατα πλαστικά μοντέλα αλλά και με πλαστικοποιημένα σε άλλη γωνιά.



Στη διεύθυνση: http://clipping-path-studio.com/download/   βρήκα και κατέβασα για 14 μέρες δωρεάν και δοκιμαστικά 3 προγράμματα πολύ ενδιαφέροντα. Με αυτά έκανα clipart τις φωτογραφίες των παιδιών και κάναμε κατασκευούλες με αυτά, όπως παρακάτω:



Τέλος, βρήκα μια συνταγή για σπιτικό play-dough, με 3 δόσεις κορν-φλάουρ και 1 μαλακτικό μαλλιών (χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικό). Λοιπόν, εκτός του ότι έκανα χάλια το σπίτι και τα χέρια μου μπλε (ήμουν σαν τα στρουμφ για  κανα δυο μέρες), δεν έμεινα ευχαριστημένη. Ήθελα να φτιάξουμε ίχνη δεινοσαύρων πάνω σε ατομικά κομμάτια. Δεν πρόλαβα να τα κάνω τη μέρα που ήθελα κι έτσι τα άφησα σε κλειστό τάπερ 3-4 μέρες. Όταν πήγα να κάνω τη δραστηριότητα, μου θρυμματίζονταν. Οπότε εκείνη την ώρα κατέληξα στην κλασική πλαστελίνη. Δεν ξέρω αν ήταν θέμα αναλογιών. Αν το έχει δοκιμάσει κανείς ας μου πει μήπως έκανα κάποιο λάθος στην παρασκευή.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ