Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

10.10.14

Μήπως υπάρχουν ακόμα δεινόσαυροι;

Μήπως τελικά υπάρχουν ακόμα δεινόσαυροι; Γιατί σε μας σήμερα ξαφνικά εμφανίστηκε ένας πράσινος-πράσινος και χαμογελαστός δεινόσαυρος, πριν καν προλάβουμε να κάνουμε το ημερολόγιο! Τι έγινε βρε παιδιά; Αν και αποδείχτηκε πως ήταν ένας σαρκοφάγος, θηριόποδος, σαυρίσχιος και βασιλικός Τυραννόσαυρος της κρητιδικής περιόδου, δέχτηκε να του πάρουμε συνέντευξη και να του κάνουμε ερωτήσεις. Μας απάντησε ευγενικά σε όλες. Οι ερωτήσεις που χρησιμοποιήσαμε ήταν γενικού τύπου και κινήθηκαν στα περσινά πλαίσια (εδώ).





Ο Βαγγέλης, που οι παππούδες του έχουν ανθοπωλείο, μας έφερε ένα από τα πρώτα φυτά στον κόσμο, μία φτέρη και μας παρουσίασε το πρώτο λουλούδι στον κόσμο, τη μανόλια. Τα βάλαμε κι αυτά στη μεγάλη γωνιά των δεινοσαύρων όπου συγκεντρώνουμε το υλικό μας.



Τους είχα δώσει στο σπίτι μαζί με τη φωτοτυπία ενός χάρτη των 5 ηπείρων, να συμπληρώσουν το επόμενο φύλλο και να φέρουν να μας το παρουσιάσουν. 




Μεγάλη απήχηση είχε εννοείται ο τυραννόσαυρος αλλά και ο τρικεράτοπας! Το καλό ήταν ότι και για τα υπόλοιπα (παχυκεφαλόσαυρος, διπλόδοκος, στεγόσαυρος και στυρακόσαυρος) είχαμε τα τρισδιάστατα μοντέλα, οπότε τα συγκρίναμε, τα συζητούσαμε, ψάχναμε κι άλλα χαρακτηριστικά τους κ.τ.λ. Είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον. 



Το παραπάνω φύλλο εργασίας δεν είναι δικό μου αλλά το βρήκα στις παρακάτω διευθύνσεις, και απλώς το μετέφρασα. Το ίδιο έκανα και με τα επόμενα που θα χρησιμοποιήσω αργότερα. Στο τέλος σας αναφέρω όλους τους συνδέσμους.



















4 σχόλια:

  1. Χα!Χα!Χα!Καταπληκτικός ο κος Δεινόσαυρος!Και τα φύλλα εργασίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τη φωτο συμπεραίνουμε λοιπόν ότι η εξέλιξη οδήγησε τους δεινοσαύρους σε εντελώς όρθια στάση κτλ κτλ...
    Χμμμμ! Ενδιαφέρον, πολύ ενδιαφέρον!!!

    Πολύ πλούσιο υλικό Μαράκι μου! Μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΑ ΧΑ! ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΘΧΘΟΥΜΕ ΣΕ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ